RSS

Noapte buna, natiune … ca prezentul nu se pune!

24 oct.

http://oanastanciulescu.ro/index.php/2015/10/23/cum-ne-am-pricopsit-cu-toti-izmenarii/

În România postdecembristă, boieri adevărați sau aristocrați au fost pe degete. În politică, au fost trecători. Au câștigat ceilalți. Generațiile tinere nu i-au apucat. Dacă au fost norocoși, au aflat din familie. Sau din cărți. Dacă nu, n-au idee cum arată sau cum se poartă.
Ei au crescut cu demnitari cărora li s-a permis orice, care au furat, și-au pus copiii în funcții, i-au trimis la studii în străinătate, au devenit șefii noilor generații sau vor deveni în curând. Covorul roșu, girofarul și geamurile fumurii au fost constantele demnitarilor români. Și-au luat tot ce-au vrut. Nimeni nu s-a supărat. Li s-a permis. Lefuri grase, contracte, consilii de administrație, genți, insule, doctorate copiate. Ei, copiii lor, amantele și soțiile. Pentru popor, circ la Tv ca să mai uite de foame, de vacanțe la țară și de șomaj.
Poate acum este momentul să spunem că nu se mai poate. A murit totuși un tânăr pentru că un ministru refuză să stea ca tot omul la semafor. Gabriel Oprea. Nu este însă singurul. De 25 de ani, noi stăm la cozi la spitale, la fisc, la școli, iar ei ne iau fața. De ce? Atât merităm, atât ne respectăm? Nu e vina lor că au luat ce-au vrut. E vina noastră că i-am lăsat. Depinde de noi cât mai răbdăm!
Ps. Nu-mi plac ipocriții, așa că nu m-ar convinge nimeni dacă de mâine aș vedea un ministru în metrou. Londonezii au totuși norocul unui primar sincer, autentic. Boris Johnson a fost suprins cu rucsacul în spate în timp ce aștepta metroul la fel ca orice cetățean de rând care se duce sau pleacă de la birou.

primar_londra

Primul ministru Mark Rutte este un politician apreciat în Olanda. Este profesor de istorie – chiar mai predă cursuri o dată pe săptămână -, și are o prezenţă publică impecabilă. Este fotografiat deseori pe bicicletă în drum spre guvern. Ca și pe ministrul olandez de externe.

Dutch Prime Minister Mark Rutte (R) and Stef Blok from the People's Party for Freedom and Democracy (VVD) arrive on their bicycles at Catshuis, the official residence of the Prime Minister, in the Hague, on March 29, 2012. AFP PHOTO/ ANP EVERT-JAN DANIELS netherlands out (Photo credit should read Evert-Jan Daniels/AFP/Getty Images)

Noi suntem săraci și fuduli. Demnitarii noștri sunt răsfățați de o populație la limita subzistenței. Cine este de vină?

 
Un comentariu

Scris de pe 24 octombrie 2015 în Uncategorized

 

Etichete: , ,

Un răspuns la „Noapte buna, natiune … ca prezentul nu se pune!

  1. Hop si eu

    24 octombrie 2015 at 12:35 pm

    La Londra multi corporatisti umbla cu geanta pe umar sau cu rucsacul in spate si utilizeaza metroul sau bus-ul rosu fara sa le cada galoanele de pe umeri. Si ei chiar au ceva „galoane”, prin gena si prin educatie…. la Bucuresti, traficul e infernal pentru ca romanul de orice nivel merge zilnic cu masina personala, chiar daca sta ore in sir la semafoare si in timpul asta s-ar deplasa mult mai usor pe jos sau cu transportul public. Asa ca de ce l-ar deranja pe roman fudulia demnitarilor, cand ei sunt oglinda poporului ? Oricum, n-o sa vezi niciodata la metrou vreun ministru, decat in campania electorala cel mult (dar nici atunci) . Mai bine, ca ar provoca greata, cum ai spus si tu.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: