RSS

Desteapta-te romane !

01 dec.

 
9 comentarii

Scris de pe 1 decembrie 2015 în Uncategorized

 

9 răspunsuri la „Desteapta-te romane !

 1. Bendis

  1 decembrie 2015 at 8:35 am

   
 2. Bulibășescu

  1 decembrie 2015 at 9:59 am

  La Mulți Ani!

   
  • Bendis

   1 decembrie 2015 at 4:39 pm

   La multi ani romanului de … pretutindeni!

    
 3. Bendis

  1 decembrie 2015 at 6:56 pm

   
  • Bulibășescu

   2 decembrie 2015 at 10:11 am

   Superb 🙂 Mi-e dor de munți…

    
 4. Mirela

  12 decembrie 2015 at 5:17 pm

  Se mai deșteaptă vreodată ? Nu prea cred.

  Povestea pe scurt începe aici http://jurnalul.ro/special-jurnalul/istorie-romantata-iubire-si-destin-carol-al-ii-lea-si-zizi-lambrino-32570.html.

  E vorba de o aventură amoroasă a unui rege (ca să nu-i spun curvăsăreală la nivel înalt) , în urma căreia a rezultat și un copil, că așa fac femeile orientate atunci când vor să-și asigure viitorul pe spezele bărbatului care dispune de avere. Deci, madam Zizi l-a făcut pe micul Mircea, frate vitreg cu Regele Mihai. Apoi treaba se strică, Zizi e trimisă afară din țară cu tot cu copil, nu înainte ca România să-i dea niște bani mulți (?!?) ca să nu mai aibă pretenții în viitor, de niciun fel, de la țara asta. Ea a semnat că e de acord și gata, părea rezolvată treaba acum vreo 80 de ani sau mai mult, nu contează asta.

  După zeci de ani însă, fiul ei Mircea se gândește să revendice la bătrânețe diverse chestii, mai ales că România devenise democrată, adică nu mai erau comuniștii pe aici care să-i dea una peste bot. Mai târziu, după ce niște instanțe din afara țării (cum altfel ? … ) îi recunosc atât lui Mircea, cât și fiului său Paul tot felul de drepturi la coroana României, ne trezim cu Prins Pol că vine și el cu țâfnă și cu semeție să ceară averi de la țara asta, pentru că, nu-i așa ? … avea omul sânge albastru și automat și comportament de aristocrat care nu se încurcă cu fleacuri.

  Ca să n-o mai lungesc, Prins Pol și nevastă-sa, doi adunați de pe drumurile lumii și proclamați aici (inclusiv de căcatul de Băsescu) reprezentanți ai Casei Regale a României, vin cu maxim tupeu, cer și desigur primesc averi imense, că altfel ne dojeneau cei din europa, ba poate chiar și cei din SUA, de ce nu ? Era ceva legat de drepturile omului, sau cu repararea abuzurilor, ceva de genul.

  De neînțeles pentru mine e de ce nu s-a mai ținut cont de hârtia semnată de madam Zizi, că e ca și cum n-ar fi existat acel document, și deci degeaba a fost plătită (bine de tot) și târfa aia la momentul părăsirii acestor meleaguri de poveste.

  Întrebarea mea e : crezi că țara asta amărâtâ și spoliată de când se știe ea mai are vreo șansă să recupereze ceva din banii dați acestui venetic numi Prins Pol și parașutei de nevastă-sa, sau undeva în viitor fiul celor doi escroci va veni și el cu noi revendicări, pe baza unor noi documente răvășitoare care să ateste că și lui i se cuvin niște sute de milioane de Euro, ca reparație morală pentru ce a fost acum 250 de ani ?

  Vreau să mai amintesc că deși e o ard pe aici de niște ani buni, Prins Pol și nevasta lui Lia nu au reușit încă să învețe limba română cursiv, sau măcar inteligibil de la prima auzire ca să zic așa. E greu să pricepi ce spun… Niște venetici plini de tupeu care, punem pariu?… nu numai că nu vor fi anchetați cum se cuvine pentru lămurirea șmecheriilor făcute cu banii deja primiți, dar încă mai au procese de revendicare pe rol, la care instanțele vor fi, desigur, convinse că celor doi hoți încă li se mai cuvin averi, pe spezele bugetului României.

  În timpul ăsta românii ies să dea jos guverne funcționale și își dau în cap unii altora ca proștii, rupți în fund și având în față un viitor mai mult decât incert. Noroc cu sărbătorile, că mai dau pe gât un vin fiert și mai înghit un cârnat și gata, viața devine roz. Apoi, mai vedem noi. O jale 😦

   

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: